Paikka kaikelle lastenhuoneessa
-itseopiskelukurssi

Tervetuloa helposti siivottava lastenhuone!

Helposti ylläpidettävä järjestys

Paikka kaikelle lastenhuoneessa on verkkokurssi, jonka aikana lastenhuoneen tavaroille järjestetään ammattijärjestäjän ohjeilla toimivat paikat, joihin lapsikin saa tavarat "heittämällä".

Tilaa leikeille

Paikka kaikelle lastenhuoneessa -kurssilla opit ammattijärjestäjien käyttämät valmennusmenetelmät, joiden avulla lastenhuoneen ylimääräiset tavarat on helppo karsia – ilman porua ja pahaa mieltä.

Tukea lasten omatoimisuudelle

Paikka kaikelle lastenhuoneessa -kurssilla saat käyttöösi vuorovaikutusohjaajan laatimat menetelmät, joilla saat lapset kuuntelemaan ja toimimaan yhteistyössä kanssasi. 

Tämä kurssi on sinulle, jos...

 • olet saanut tarpeeksesi siitä, ettei lastenhuoneeseen mahdu siivoamaan
 • haluat laittaa stopin lastenhuoneen tavaratulvalle (kunhan vain tietäisit miten)
 • tahdot, että lapset siivoavat jälkensä itse ilman uhkailua tai lahjontaa
 • haluat käyttää enemmän aikaa perheesi parissa ja vähemmän aikaa tavaran pyörittämiseen
 • tahdot, että kotisi on paikka, jossa sinäkin voit rentoutua
 • lapsesi on noin 5–10-vuotias

Parasta oli vinkit kuinka lapsi saadaan mukaan toimintaan, ja kuinka tätä lasten näkökulmasta tehdään. Selkeitä ohjeita vaihe vaiheelta kuinka hommassa on parasta edetä. – Kurssin osallistuja

Moikka! Ilana tässä 👋

Olen Ilana Aalto, Paikka kaikelle lastenhuoneessa -kurssin kehittäjä ja ammattijärjestäjä, entiseltä ammatiltani perhetutkija. Kurssilla saat käyttöösi kaiken tietotaitoni lapsiperheiden kotien järjestämisestä.

Uskon leppoisaan järjestykseen: leikit saavat rauhassa levittäytyä ja siivousstressin voi unohtaa, kun lastenhuoneen tavarat saa tarpeen tullen paikoilleen kymmenessä minuutissa.

Paikka kaikelle lastenhuoneessa -kurssilla lapset otetaan järjestämisprojektiin mukaan. Olen lisensoitu Toimiva vuorovaikutus ja Toimiva perhe -ohjaaja ja kurssilla opetan sinulle ne "taikasanat", joilla lapset aktivoidaan yhteistyöhön myönteisen kautta.

Minulla on kolme tavaratyyliltään erilaista lasta ja kolme lastenhuonetta. Tiedän, mitä tarkoittaa kun viisi minuuttia sen jälkeen, kun olisi pitänyt lähteä kouluun, etsitään juuri sitä tiettyä vesipulloa, tai millaista jälkeä syntyy, kun päiväkoti-ikäiselle antaa sakset ja kartonkia. 

Paikka kaikelle lastenhuoneessa -kurssilla on autettu jo pitkälti yli 300 kodin lastenhuone järjestykseen. 

Paikka kaikelle lastenhuoneessa -kurssilla voit heittää heipat...

 • lastenhuoneen sälälle – toimiva järjestys takaa, että et enää koskaan ihmettele, minne mikäkin pikkuotus tai mysteerihärpäke kuuluu
 • turhautumiselle, kun lapset kieltäytyvät siivoamasta – opit "taikasanat" lasten saamiseksi yhteistyöhön
 • neuvottomuudelle – tiedät, miten toimia, kun lapsesi ei halua luopua edes vanhoista karkkipapereista
 • syyllisyydentunteelle, kun et ole saanut lastenhuonetta hallintaan
 • ärsyyntymiselle lahjavyörystä – opit panemaan sille stopin jämäkästi mutta ystävällisesti

Kurssimateriaaleista sai paljon hyviä ideoita ja ajatuksia todella paljon laajemmin kuin vain ”mikä olisi hyvä tapa säilyttää värikynät” -tyyppisiin asioihin. Kurssi toimi myös hyvänä välineenä keskusteluihin lapsen kanssa ja herätti lapsissa paljon omia pohdintoja liittyen viihtyvyyteen, toiminnallisuuteen, järjestykseen ja rutiineihin. – Kurssin osallistuja

Mitä kurssi sisältää?

10 videota, joilla opetan sinulle koko Paikka kaikelle lastenhuoneessa -menetelmän

Pysyvä pääsy kurssimateriaaleihin. Voit palata kertaamaan kun lapsesi kasvaa. 

Tulostettava/ ladattava työkirja vie projektia eteenpäin askel askeleelta

Kirjalliset tiivistelmät, joista on helppo kerrata luentojen sisältö.

Kysymyslista, jonka avulla tuetlapsen päätöksentekoa säilytettävistä tavaroista.

Tulostettavat huoneentaulut helpottamaan järjestyksen ylläpitoa ja muistuttamaan rakentavista "taikasanoista" lapsen ohjaamisessa.

+ Mainiot kurssibonukset

Live-tallenne Kuuntelemisen taidot lastenhuoneen järjestämisessä. Näytän esimerkin avulla, miten lasta kuuntelemalla aikuisen viesti menee perille.

Lastenhuoneen toimiva järjestys -webinaarin tallenne, jossa helppokäyttöisten säilytyspaikkojen periaatteet käydään läpi oikeiden lastenhuone-esimerkkien avulla.

Lastenhuone siistiksi vartissa -minikurssi + syvennetyt ohjeet

En olisi ikinä uskonut itseni ja perheeni tuntien, mutta järjestys on tosiaan pysynyt yllä lastenhuoneissa, tavarat on niin helppo nakata takaisin paikoilleen! Huoneisiin on selvästi kiva mennä ja aloittaa leikit, kun on väljää ja lapset voivat keskittyä vain siihen mitä milloinkin on menossa. – Kurssin osallistuja

Kurssin eteneminen

Kurssin aikataulu


 • Kurssi alkaa heti kun ilmoittaudut
 • Kurssi kestää 4 viikkoa, jona aikana lastenhuone saadaan kuntoon
 • Materiaali on käytössäsi pysyvästi kurssin jälkeen

Mitä helppohoitoinen lastenhuone maksaa?

Hinta kurssimateriaalille ja kurssibonuksille on yhteensä 68 euroa

Yhden ison legopaketin hinnalla saat pysyvän järjestyksen lastenhuoneeseen ja paremman ilmapiirin kotiin. Ammattijärjestäjän kotikäyntinä lastenhuoneen järjestäminen maksaisi sinulle 4–8 kertaa enemmän.  

Parempi järjestys säästää rahaa! Kun lasten tarvikkeet ja tavarat ovat järjestyksessä, et vahingossa hanki lapselle esimerkiksi ulkoiluvaatteita, jotka omasta varastosta jo löytyvät. Kun saat lastenhuoneen ylimääräiset tavarat liikkeelle, voit halutessasi tienata myymällä ne eteenpäin.

Kurssilla on 100 % tyytyväisyystakuu

Ota yhteyttä 14 päivän sisällä ilmoittautumisesta ja kerro syy, miksi kurssi ei sovi sinulle, niin saat rahasti takaisin.


 • Klikkaa painikkeesta maksusivulle
 • Maksutapoina on pankki- tai luottokortti
 • Pääset kurssialueelle heti ilmoittautumisen jälkeen
 • 14 päivän tyytyväisyystakuu

Paikka kaikelle lastenhuoneessa -verkkokurssi

68 €

Mitä kurssin aiemmin käyneet sanovat?

Olen aiemmin yrittänyt käydä vanhemman lapsen kanssa hänen tavaroitaan läpi koska mielestäni on ollut ihan selvää että niitä on ollut liikaa. En kuitenkaan osannut oikeanlaista lähestymistapaa, ilmeisesti olin liian saneleva ja ehdottava, ja apu ei kelvannut. Tämän kurssin opeilla homma sujui huomattavasti paremmin, ja lapseni suhtautui karsimiseen alun ennakkoluulon jälkeen varsin positiivisesti, ja järjestäminenkin meni melko hyvin.

Nyt siivoaminen ei enää stressaa, kun tiedän, että huone saadaan kaooksesta siistiksi noin vartissa.  

Meillä ainakin on ollu tiedossa mitä pitäis tehdä mut työhön ryhtyminen on jäänyt toteuttamatta, ja tämä kurssi on motivoinut siihen. Arjen kiireistä huolimatta ollaan saatu viikossa aikaan enemmän kuin moneen kuukauteen. Äiti on tyytyväinen, tyttö on tyytyväinen ja molemmat on innoissaan <3

Vanhemman lapsen huoneessa tavarat kirjaimellisesti lainehtivat ennen kurssia ja sieltä poistuikin kurssin aikana arviolta 15-20 roskapussillista tavaraa(!), josta arviolta 3/4 roskiin ja loput kiertoon. Erityisen ison ryhmän muodostivat vanhat piirrokset ja askartelut (lapsemme on erittäin tuottelias ja halusi säästää kaiken), ja niitä varten jemmatut tarvikkeet vessapaperirullista keppeihin ja langanpätkiin. Nyt tavarat mahtuvat kaappeihin ja hyllyihin, vaikka ylimääräistä tilaa ei edelleenkään hirveästi ole.

Kurssin ”ideologian” taustalla oli vahvasti lasta ja hänen päätösvaltaansa arvostava asenne, mistä suuri kiitos.

Kysymyksiä ja vastauksia kurssista

Kolmen lapsen yrittäjä-äitinä tiedän, mitä aikapula tarkoittaa! Juuri sen tähden olen satsannut toimivaan järjestykseen, sillä minulla ei ole aikaa etsiskellä tavaroita tai järjestellä niitä paikoilleen siivouksen tieltä.

Olen ottanut kiireesi huomioon kurssia laatiessani. Kurssimateriaalit ovat videoina, joita voit kuunnella samalla kun tiskaat, viikkaat pyykkiä tai käyt lenkillä. Varsinainen lastenhuoneen järjestäminen on suunniteltu niin, että voit tarvittaessa tehdä sitäkin lyhyinäkin pyrähdyksinä. Olen tehnyt kurssin niin helposti toteutettavaksi, että sinun tarvitsee vain noudattaa valmista suunnitelmaa.

Kurssin ohjattu jakso kestää viisi viikkoa, mutta se ei tarkoita, että koko aika pitäisi viettää lastenhuoneessa!

Kurssimateriaalien läpikäymiseen menee muutamia tunteja, jotka voit jakaa niin monelle päivälle kuin tarvitsee. Itse lastenhuoneen järjestämiseen suosittelen varaamaan esimerkiksi vartin päivässä useana päivänä, sillä lapsesi jaksaa paremmin innostua järjestämistyöstä, kun sitä ei tehdä tuntikausia kerralla.  

Voit mukauttaa kurssin aikataulun täysin omiin tarpeisiisi, sillä kurssimateriaalit ovat käytössäsi pysyvästi (= toistaiseksi, kuitenkin vähintään 6 kuukauden ajan aloituksesta).

Voit maksaa kurssin myös kahdessa erässä. Maksu menee kortiltasi tasan kuukauden päästä maksupäivästä, joten huolehdi, että sillä on katetta. Tutustu toimitusehtoihin.

Kurssin ohjatun jakson kesto on viisi viikkoa. Kurssilla on kolme suoraa kyselytuntia ja voit milloin tahansa kurssin aikana kysyä neuvoa tai tukea kurssin omalla keskustelufoorumilla, joka sijaitsee suljetuilla kurssisivuilla. Mikäli sinulla on hankaluuksia kirjautua kurssialueelle tai muuta teknistä kysyttävää, vastaamme arkipäivisin kysymyksiin osoitteessa tuki@paikkakaikelle.fi.

Käymme kurssilla läpi, miten lasta näissä tilanteissa tuetaan. Kun lapsella on perusluottamus siihen, että hän saa pitää itselleen tärkeät esineet, ja häntä ohjataan lempeästi erottamaan aarteet romuista, pahinkin leluluola saadaan selvitettyä. Jo pelkästään se, että kaikilla tavaroilla on omat, toimivat paikat, auttaa huoneen järjestyksen ylläpidossa.

Käsittelelemme kurssilla myös aikuisen luopumisvaikeuksia. Kun ymmärrät oman toimintasi syyt, pystyt vaikuttamaan niihin.

Kyllä! Käymme läpi myös vaatteet ja sen miten pidät kasvavan lapsen vaatteet ja tarvikkeet liikkeessä niin, että kaapista löytyy aina sopivaa päällepantavaa.

Suosittelen kurssia noin 5–10-vuotiaiden lasten huoneiden järjestämiseen. Tämän ikäisillä on usein eniten tavaraa (ja epäjärjestystä!) ja he osaavat jo ottaa ohjausta vastaan. Kurssin opeilla on kuitenkin järjestetty lastenhuoneita yhteistyössä jopa kaksivuotiaiden kanssa. Tunnet itse lapsesi tässä suhteessa parhaiten.

Voit tottakai järjestää myös yksin, mutta en suosittele tekemään poistoja lapselta salaa. Kurssilla opetetaan järjestämään yhdessä lapsen kanssa, koska näin tuloksesta tulee pysyvämpi, lapsi saa itse ottaa vastuuta ja oppia pitämään huolta ympäristöstään. Tavarataidot ovat tärkeitä myös lapsille :)

Ei suinkaan! Kun tavaroita aletaan järjestää, alkaa yleensä myös vapautua erilaisia laatikoita ja koreja. Tarvittaessa voit käyttää kaupoista saatavia ilmaisia karkkirasioita tai kenkälaatikoita.

Tästä ei ole omaa kurssiosiota. Kurssin vuorovaikutusopit kuitenkin auttavat sovittamaan eri-ikäisten tarpeita yhteen. Voit lisäksi kurssin kyselytunneilla kysyä mitä tahansa omaan tilanteeseesi liittyvää asiaa ja saada siihen täsmäneuvoja. 

Kurssi on tarkoitettu vain oman kodin lastenhuoneen järjestämiseen yksityishenkilöille eikä sen menetelmiä, materiaaleja tai rakennetta saa käyttää muuhun. Ota yhteyttä info@paikkakaikelle.fi ennen kurssille ilmoittautumista. Siinä tapauksessa, että asiasta ei ole sovittu ennen kurssille ilmoittautumista, veloitamme sinulta lisähinnan. Lisätietoa kurssin osallistumisoikeudesta.

Kurssin ohjattu jakso kyselytunteineen kestää 5 viikkoa. Sen jälkeen kurssin materiaalit ovat pysyvästi käytössäsi. Käytännössä tämä tarkoittaa "niin kauan kuin kursseja järjestetään" (lopettaminen ei ole näköpiirissä) mutta aina vähintää 6 kuukauden ajan aloituksesta.

Olen laittanut tämän kurssin luomiseen kaiken tietoni ja taitoni ammattijärjestäjänä, perhetutkijana, vuorovaikutusohjaajana ja äitinä. Jos et siitä huolimatta koe saavasi kurssista mitään irti, kurssilla on 100 % tyytyväisyystakuu. Ota yhteyttä 14 päivän sisällä ja kerro syy, miksi kurssi ei sovi sinulle, niin saat rahasi takaisin.

Heitä meilillä info@paikkakaikelle.fi. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin!

Paikka kaikelle lastenhuoneessa -kurssi tiivistettynä

Rullasitko suoraan tänne sivun pohjalla saadaksesi yhdellä vilkaisulla tietää, mistä on kyse? Tässä faktat:

 • 4 viikon verkkokurssi, jolla laitetaan 5–10-vuotiaiden lasten huoneet järjestykseen yhteistyössä lasten kanssa
 • Alkaa heti kun olet ilmoittautunut
 • Materiaalit ovat käytössäsi niin pitkään kuin tarvitset, mutta vähintään 6 kuukauden ajan 
 • Kurssin hinta on 68 € – yhden ison legopaketin verran
 • Kurssilla on 14 päivän tyytyväisyystakuu